augusti, 2015

22aug(aug 22)19:30Konsert med Mandado State University Choir och Voces Nordicae 19:30Voces Nordicae med Lone Larsen och Manado State University Choir med André de Quadros

Eventinformation

Plats: Bullkyrkan, Gamla Stan – OBS – Platsen!

Kl 19.30 – OBS – klockslaget!

Biljettpris 120:-. Barn under 15 år gratis

choir_451x300 andre-de-quadros
Manado State University Choir – André de Quadros dirigent
Manado State University Choir är en ung blandad kör från North Sulawesi, Indonesien. Det är tredje gången MSUC förgyller M&M med sina vackra röster, sin fantastiska utstrålning och varma publikkontakt. Förra året utnämndes MSUC till kör-ambassadörer av IFCM, den internationella körfederationen. MSUC är också övningskör på körledarkursen.

voces-nordicae-2 Lone Larsen

Voces Nordicae – Lone Larsen dirigent

Voces Nordicae är en vokalensemble från Stockholm som består av 17 sångare och dirigenten Lone Larsen. Ensemblen startades 1999 och lockar till sig ytterst rutinerade sångare som önskar att hitta nya uttryck inom ensemblesång. Lone Larsen betraktar sina sångare som självständiga solister och betonar vikten av att musicera i sann mening från hjärtat – att beröra. Improvisation, instrumentala inslag och etniska sångsätt bjuder på en omväxlande ljudbild som ger ett musikaliskt flöde.

I Voces Nordicaes program finns en röd tråd av text, poesi och musikalisk tanke som lyssnaren kan välja att leta efter.

Lone Larsen och Voces Nordicae har varit med från starten och är ett återkommande inslag i M&M-sammanhanget. I år gör de två framträdanden under M&M och delar på övningskörjobbet på kördirigeringskursen CONDUCTING 21 C, med MSUC. Tidigare i sommar var Voces Nordicae övningskör för C21C-kursen vid Yale International Choral Festival, USA, vårt första internationella C21C-kurssamarbete.

Tid

(Lördag) 19:30

Plats

Bullkyrkan

Stortorget 5,111 29 Stockholm

Arrangeras av

Eric Ericson International Choral Centrewww.ericsonchoralcentre.se

X